دستورالعمل طراحی واجرای همبندی اصلی در میلگردهای بتن مسلح در ساختمان های بتنی

ساخت وبلاگ

دستورالعمل طراحی واجرای همبندی اصلی در میلگردهای بتن مسلح در ساختمان های بتنی

1- کلیات

1-1براساس ماده پ-1-4-7-1مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان و با توجه به وجود مقاومت الکتریکی در اتصالات عادی بین میلگردهای بتن مسلح ، بایستی پیش از هر مرحله بتن ریزی به ترتیبی که شرح داده می شود، اتصالات الکتریکی مطمئنی را به وجود آورد و سپس شبکه میلگرد را به اتصال زمین ساختمان متصل نمود.

1-2 مهندسین طراح تأسیسات الکتریکی ساختمان های بتنی مؤظفند تمامی نقشه های لازم جهت اجرای همبندی اصلی در میلگردهای ساختمان را تهیه وبرای اجرای کار در اختیار کارفرما بگذارند.

1-3 مهندسین ناظر تاسیسات الکتریکی ساختمان های بتنی مؤظفند بر اساس طرح داده شده بر حسن اجرای همبندی اصلی در میلگردهای ساختمان نظارت نمایند.            

2- روش طراحی

2-1ترسیم نقشه های همبندی در میلگردها

    نقشه های همبندی اصلی در میلگرد های ساختمان بایستی بر رو ی پلان شالوده(فونداسیون) و پلات های تیرریزی و مقاطع ستون ها و در صورت لزوم سایر نقشه های سازه ترسیم و جزئیات (دیتایلهای) لازم به آن ها افزوده شود.

2-2تشکیل شبکه همبندی و جزئیات آن

2-2-1همبندی در میلگردهای ساختمان با ایجاد شبکه ای از یک هادی در فونداسیون و همه طبقات ساختمان انجام می شود.این شبکه تمام بخش های زیر را در برمی گیرد.

الف)تمامی شناژهای ارتباطی فونداسیون

ب)تمامی شناژها در همه ی سقف ها

ج) کلیه راه پله ها

د)تعدادی از ستون های همه طبقات(رجوع شود به بند د 2-2-6)

2-2-2 هادی همبند کننده در این شبکه یک عدد میلگرد با سطح مقطع مناسب است که بر اساس طرح همبندی به میلگردهای موجود در نقشه های سازه اضافه می شود.

2-2-3  میلگرد های همبندی بایستی با سیم آرماتوربندی معمولی به میلگردهای اصلی سازه بسته شوند.(تعداد بست و روش بستن آنها مانند میلگردهای اصلی سازه است.

2-2-4  اتصال الکتریکی مطمئن بین قطعات میلگرد همبندی به وسیله جوشکاری (با استفاده از ترانس جوش معمولی) بوجود می آید.طول جوش در جدول د 4-1 و سایر جزئیات کار در شکل های د4-1 تا د 4-5 نشان داده شده است.

2-2-5  هادی همبند کننده در فونداسیون های غیر یکپارچه در همه ی شناژها و در فونداسیون های یکپارچه بایستی علاوه بر پوشش دادن محیط فونداسیون ها، در طول و عرض ساختمان نیز در هر 15 مترحداقل یک انشعاب داشته باشد.

2-2-6  ستون های شبکه همبندی در پوسته خارجی و درون ساختمان بایستی به نحوی انتخاب شوند که موارد ذیل را در برگیرند.

الف)در هر یک از چهار گوشه ساختمان یک ستون (در همه طبقات)

ب) حداقل یک ستون ، در هر 15 متر از طول و از عرض ساختمان(در همه طبقات)

ج)یکی از ستون های شفت هر راه پله در همه طبقات

د)حداقل دو ستون در هر خرپشته

2-3  اتصال  شبکه همبند شده به سیستم اتصال زمین ساختمان

2-3 -1 شبکه همبند شده بایستی حداقل از سه نقطه به شینه اتصال زمین ساختمان وصل شود.

در ساختمان های بزرگ که دارای درز انقطاع (ژوئن) می باشند این شبکه در محدوده هر درز انقطاع حداقل از سه شینه به شینه اصلی اتصال زمین محدوده همان درز انقطاع متصل می گردد.

2-3 -2 نقاط اتصال شبکه همبند به اتصال زمین ساختمان بایستی روی ستون ها همبند شده و حتی الامکان دور از یکدیگر انتخاب شوند. یکی از این نقاط بایستی ستون همبند شده شفت راه پله باشد.

در عین حال این نقاط بایستی طوری جانمایی شوند که در مجموع، از تابلو کنتور (محل نصب شینه اصلی اتصال زمین ساختمان) تا حد ممکن فاصله کمتری داشته باشند به این ترتیب طول   سیم های رابط بین نقاط و تابلو کنتور کمتر خواهد شد.

2-3 -3  برای اتصال شبکه میلگرد همبند شده به به اتصال زمین ساختمان از یک قطعه فولادی به نام قطعه اتصالاستفاده می شوداین قطعه از دو صفحه عمود بر هم ساخته شده است.

یکی از صفحات به هادی همبندی موجود در ستون، جوشکاری می شود و صفحه دیگر برای جوش دادن یک عدد پیچ استینلس استیل با اندازه مناسب به کار می رود. هادی ارتباطی بین اتصال زمین ساختمان وشبکه همبند شده به کمک کابلشو مناسب برروی پیچ مذکور بسته

 می شود.

2-3 -4 ارتفاع نصب قطعه اتصال در حدود 30 سانتیمتری کف تمام شده است.

2-3 -5 پیچ و کابلشو نصب شده برروی قطعه اتصال بایستی همیشه در دسترس و قابل بازرسی و تعمیر باقی بماند و پواندن دائمی آن ممنوع است. لازم است یک عدد جعبه در محل این قطعه نصب گردد.

توضیح: به منظور حفظ زیبایی  توصیه می شود محل نصب قطعه اتصال طوری انتخاب شود که  از قرارگرفتن آن  در جایگاه های مورد توجه و در معرض دید، جلوگیری به عمل آید.

2-3 -6 قطعه اتصال مطابق باشکل د4-6 نصب می شود.

2-3 -7  ابعاد قطعه اتصال باید تامین کننده همه موارد دیل باشد.

الف) طول و عرض صفحات بایستی حداقل 50 میلیمتر باشد.

ب) ضخامت صفحات بایستی حداقل 5 میلیمتر باشد.

2-3 -8  فصل مشترک صفحات تشکیل دهنده قطعه اتصال بایستی یکپارچه باشد و یا به طور کامل جوشکاری شود.

همبندی سیستم ارت


برچسب‌ها: اتصال زمین, همبندی, همبندی اصلی, همبندی در میلگرد, هادی همبند شرکت فنی و مهندسی سازه نیرو...
ما را در سایت شرکت فنی و مهندسی سازه نیرو دنبال می کنید

برچسب : دستورالعمل,میلگردهای,ساختمان, نویسنده : sazehnirooa بازدید : 371 تاريخ : دوشنبه 1 آبان 1396 ساعت: 7:44